top of page

ANMÄLAN

Varmt välkommen och tack för intresset av Vadstena Triathlon! Loppet ska ha något för alla typer av motionärer, unga som gamla, erfarna som oerfarna. Följande startgrupper finns att välja mellan: Olympisk, Sprint, Stafett, Företagsutmaningen, Ungdom och Barnloppet.

 

Alla frågor som rör din anmälan, startplats eller betalning ombedes gå till support@raceid.com
Alla frågor som rör eventet ombedes gå till marknad@vadstenatriathlon.se

 

Viktig information gällande ålder för deltagande. För olympisk, sprint, stafetten och företagsutmaningen så är rekommenderad ålder 16 år och uppåt. Från 16 år så är man försäkrad via vår evenemangsförsäkring. Är man under 16 år så får man fortfarande delta men då krävs det ett godkännande från målsman. Önskar ni få ge godkännande för person under 16 år så mejla oss på anmalan@vadstenatriathlon.se så får ni en blankett att fylla i.


Vi får många frågor om cyklarna. Alla typer av cyklar som inte använder drivmedel (el, bensin, solkraft etc.) är välkomna (inklusive tempocykel). Vi tillåter inte någon form av drafting (klungkörning). Detta på grund av att förbundets regler endast tillåter drafting på banor som är helt avstängd från all trafik. 
 

I supersprinttävlingarna för ungdom/junior/pojkar/flickor kommer dock drafting (dvs klungkörning) att vara tillåten. Det är endast i denna tävlingsform och med dessa klasser drafting är tillåten; alla andra klasser och distanser är fortfarande icke-drafting. 
 

Starttider den 26 augusti: (reservation för mindre ändringar)

10:00 - Lopp 1 supersprint (Svenska triathloncupen & ungdom motion)
11:00 - Barnloppet
12:00 - Lopp 2 supersprint (Svenska triathloncupen)
12:30 - SM herr och dam senior olympisk
13:00 - RM herr och dam masters olympisk, alla åldrar
13:05 - Motion olympisk
14:30 - Alla sprintdistanser inkl. stafett

OBS - ANMÄLAN FÖR TÄVLINGKLASSERNA STÄNGER 12 AUGUSTI

För alla som kör motionsklass så är sista anmälan online kl. 23:59 den 25 augusti, och på plats fram till kl. 10:00 den 26 augusti. Anmäler man sig på plats så tillkommer en kostnad på 100 kr för olympisk, sprint, stafett och företagsutmaning.  

 

COVID-19 REGLER (EVENTUELLA)

Med risk för fler framtida pandemier så har vi följande punkter att informera er om:  
 

 • När tar ni beslut om ni kör evenemanget? I mitten av maj tar vi beslut på om vi kan köra eller ej beroende på aktuella restriktioner och rekommendationer

 

 • Vad gäller för oss anmälda om ni tvingas ställa in?:

  1) Flytta er anmälan till 2024. Detta görs automatiskt om inget aktivt val görs
  2) Skänk er startavgift till vår fond för psykisk hälsa
  3) Vi som a
  rrangör har ingen skyldighet att återbetala anmälningsavgiften till dig eller betala skadestånd eller annan kompensation för de fall att förutsättningarna för loppets genomförande ändras utifrån vad som anges i detta stycke. Det är dock vår målsättning att betala tillbaka en del av avgiften precis som vi kunnat tidigare år
   

 • Om loppets genomförande helt eller delvis kommer att påverkas av en pandemi och de lagar, regler, restriktioner och myndighetsbeslut som fattas mot bakgrund av pandemin är oklart. Arrangören förbehåller sig därför rätten att förändra loppets bansträckning, starttid/datum för genomförande och/eller övriga förhållanden och förutsättningar avseende loppets arrangemang, om arrangören bedömer att så måste ske för att aktuella regler ska kunna efterlevas. 

DISTANSER
Olympisk.jpg

En olympisk är individuell och innehåller följande moment: 1500 meter simning, 4 mil cykling och 1 mil löpning. SM och RM anmäler sig här. 

Kostnad:

 

775 kr till den 31 dec
825 kr 1 jan - 31 juli
875 kr 1 aug - 26 aug

Sprint.jpg

En sprint är individuell och innehåller följande moment: 750 meter simning, 2 mil cykling och 5 km löpning

Kostnad:

 

620 kr till den 31 dec
670 kr 1 jan - 31 juli
720 kr 1 aug - 26 aug

Stafett.jpg

En stafett innebär att ni är ett lag på tre personer som genomför ett moment var i loppet. Distanserna för laget är: 750 simning, 2 mil cykel och 5 km löpning
 

Kostnad:
 

1000 kr till den 31 dec
1070 kr 1 jan - 31 juli
1140 kr 1 aug - 26 aug

Företag.jpg

Företagsutmaningen består av ett stafettlag om tre personer som representerar sin arbetsgivare. Ett företag kan ha flera lag och i slutändan så räknas det lag med snabbast totaltid. En åtråvärd vandringspokal kommer ges till det vinnande laget. Distanserna för laget är: 750 simning, 2 mil cykel och 5 km löpning.
 

Kostnad:
 

1000 kr till den 31 dec
1070 kr 1 jan - 31 juli
1140 kr 1 aug - 26 aug

Ungdom.jpg

Är individuell och för ungdomar mellan 10 - 19 år. Distansen heter supersprint och innehåller: simma 400 m, cykla 10 km och spring 2,5 km. 


Kostnad:  
10 -16 år motion = 200 kr
14 -17 år tävling = 400 kr
17 - 18 år tävling = 400 kr

Barnloppet.jpg

För barnen mellan 5 - 9 år så finns detta lopp som är en förkortad version av de olika momenten. Distanserna för barnen är: 30 meter vadning eller simning (långgrunt), ca 600 m cykling följt av ca 500 meter löpning. 

Kostnad: 75 Kr  

Betalning
 

Vi samarbetar med företaget Raceid.se som smidigt sköter anmälan samt tidtagningen under loppet. Klicka på rutan/loppet ovan som du ska vara med i så fyller ni lätt i uppgifterna som behövs.
Kontakt: support@raceid.com

Försäkring och återbetalning

Evenemanget återbetalar inga startavgifter men med Folksams motionsloppsförsäkring så får du tillbaka startavgiften om du inte kan delta pga akut sjukdom eller olycksfall. Läs mer på Motionsloppsförsäkring.


Nu återstår bara att säga stort lycka till!

bottom of page