top of page

Nomineringskampanjen

 

Klicka på bilden nedan för att komma till dokumentet med information kring hur ni nominerar någon till vårt stipendium för psykisk hälsa. 

Bild 1.jpg
PsykiskHälsa.png

Vadstena Triathlon vill ta ett krafttag mot den psykiska ohälsan som idag sprider sig lavinartat i vårt land. Stress är idag den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige vilket säger mycket om pressen som många människor upplever i vardagen.

 

Psykisk ohälsa är inte bara stress, utan innefattar också diagnoser och sjukdomstillstånd av olika slag; exempelvis bipolära sjukdomar, övervikt, depression och ADHD för att nämna några. Dagens läkare och forskare vet med säkerhet att träning är en oerhört kraftig medicin mot just psykisk ohälsa. Av denna anledning så skriver idag läkare i lämpliga fall ut fysisk aktivitet som recept istället för medicinering vilket har fått mycket positiva effekter. 

 

Vår vision är att Vadstena Triathlon ska gå i fronten med att hjälpa till att stoppa spridningen av psykisk ohälsa. Vi börjar i Vadstena och på sikt vill vi att detta ska ge ringar på vattnet i vårt län och sedan vidare ut i landet. 

 

Tillsammans med vår sponsor Vadstena Sparbank har vi nu lokalt startat en fond där sponsorer och motionärerna valfritt kan bidra till vår satsning. De pengar som kommer in kommer oavkortat placeras i fonden. I framtiden så kommer vi erbjuda stöd från fonden till de som drabbats av psykisk ohälsa och vill komma på fötterna igen. Stadgar och regler för hur man söker detta bidrag kommer beslutas under 2021.

 

Mer information kommer löpande under året. Viktigast är dock att vi redan nu tar tag i den här viktiga frågan och blickar framåt mot en hälsosammare vardag.

Vill du som företag eller privatperson redan nu vara med och bidra till vår fond swisha ditt bidrag till 123 595 3203, märk din betalning med PH och ditt namn (exempelvis: PH Anna Andersson). Har du frågor hör av dig till vtpsykiskhalsa@gmail.com.

 

Varmt välkommen till startlinjen den 27 augusti.

Vadstena Triathlon har startat ett samarbete med den duktiga och inspirerande coachen Alex Carabi (grundare av Kodawari Coaching) som hjälper människor att bl.a. fokusera och utveckla sin mentala förmåga.

Vi bad Alex ta fram ett hjälpmedel/verktyg som kan underlätta tankarna inför din medverkan i Vadstena Triathlon. För nyttiga och relevanta tips, klicka på dokumenten och fyll i svaren för att få en måttstock på din nuvarande mentala form! 

 

Är du intresserad av att veta mer om Alex och hans verksamhet så kika in på https://www.alexcarabi.com/

bottom of page